Jump to content


Photo

alert-HDX900 Atomos Samurai Blade


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 reid riddell

reid riddell

    New

  • Basic Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Cinematographer
  • detroit

Posted 14 November 2013 - 10:24 AM

A heads up.  The blade injects a clicking noise into the audio on both the blade recording and the tape in the camera
<b>when powered via the anton bauer DTap adapter</b>.  You must only use an attached battery for power!


  • 0

#2 Tim Tyler

Tim Tyler

    Administrator

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 1298 posts
  • Cinematographer
  • Olympia, WA (US)

Posted 14 November 2013 - 11:42 AM

Is it a very subtle quiet ticking sound, maybe once per second?

I have experience that on an HPX300 but I think it may have disappeared after a firmware update. It was unrelated to any external recording device.

Have you tried powering the camera and Atomos together from a power supply?
  • 1

#3 reid riddell

reid riddell

    New

  • Basic Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Cinematographer
  • detroit

Posted 14 November 2013 - 12:06 PM

Yes! Exactly! I will forward that info to Atomos.  I also noticed the level of the click would increase when a mike cable was attached (weird)

 

This is what they just wrote me after 3 week of trying to get answers:

 

I am from the Melbourne office so am able to raise issues with the development team. The Engineers are now aware of your issue. I suspect the problem is caused by an interaction between the power supply circuits of the two devices. As far as I know this is not affecting other cameras but will require further investigation.

Please do let other users of the HDX900 know about this issue so that they can avoid the problem by running off separate power supplies. 

If a fix is possible that will resolve this issue when using the Blade via DTAP with the HDX900 I will let you know. 

Regards,

David Klopsteins

Atomos Technical Support


  • 0

#4 reid riddell

reid riddell

    New

  • Basic Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Cinematographer
  • detroit

Posted 04 December 2013 - 11:51 AM

good news!  They have cured the problem with the 5.1 firmware. select Dtap in the battery screen!


  • 1


FJS International, LLC

Broadcast Solutions Inc

Media Blackout - Custom Cables and AKS

CineLab

Aerial Filmworks

New Pro Video - New and Used Equipment

The Slider

Rig Wheels Passport

rebotnix Technologies

CineTape

Abel Cine

Paralinx LLC

Glidecam

Ritter Battery

Tai Audio

Technodolly

Metropolis Post

Willys Widgets

Visual Products

Wooden Camera

Gamma Ray Digital Inc

Gamma Ray Digital Inc

Wooden Camera

Visual Products

Glidecam

Broadcast Solutions Inc

Tai Audio

Aerial Filmworks

Ritter Battery

Technodolly

Abel Cine

CineLab

Paralinx LLC

Willys Widgets

Rig Wheels Passport

FJS International, LLC

The Slider

CineTape

Metropolis Post

New Pro Video - New and Used Equipment

rebotnix Technologies

Media Blackout - Custom Cables and AKS