Jump to content


Photo

400ft magazine sensor... not sure it's working as it should


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Constantin Dubois Choulik

Constantin Dubois Choulik
  • Basic Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Cinematographer
  • Lille, France

Posted 28 January 2017 - 11:58 AM

Hi again, thanks for previous help on getting started with my "new" Eclair ACL II...

 

I have two 400ft mags and both seem to have a faulty sensor. Not sure the word is right, what I am referring to is the springed arm that is connected to the film counter window on the side of the mag.

 

On both of them mags, the spring seem to be working backwards. As i understand it, it should push the arm towards the center, to stay on the film left on the spool as it roll away. But on my mags the spring pulls towards the exterior, away from film. So it's useless...

 

I've taken it apart down to the spring and I just can't get it... any help would be much appreciated. Thanks !!!


Edited by Constantin Dubois Choulik, 28 January 2017 - 11:59 AM.

  • 0


Aerial Filmworks

The Slider

CineLab

Metropolis Post

Broadcast Solutions Inc

Abel Cine

Technodolly

rebotnix Technologies

Glidecam

New Pro Video - New and Used Equipment

FJS International, LLC

Visual Products

CineTape

Wooden Camera

Rig Wheels Passport

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Tai Audio

Gamma Ray Digital Inc

Paralinx LLC

Ritter Battery

Willys Widgets

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Gamma Ray Digital Inc

Wooden Camera

CineLab

Metropolis Post

Aerial Filmworks

CineTape

Glidecam

rebotnix Technologies

Tai Audio

Technodolly

Ritter Battery

FJS International, LLC

The Slider

Broadcast Solutions Inc

Visual Products

Paralinx LLC

Abel Cine

Willys Widgets

Rig Wheels Passport

New Pro Video - New and Used Equipment