Jump to content


Photo

400ft magazine sensor... not sure it's working as it should


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Constantin Dubois Choulik

Constantin Dubois Choulik
  • Basic Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Cinematographer
  • Lille, France

Posted 28 January 2017 - 11:58 AM

Hi again, thanks for previous help on getting started with my "new" Eclair ACL II...

 

I have two 400ft mags and both seem to have a faulty sensor. Not sure the word is right, what I am referring to is the springed arm that is connected to the film counter window on the side of the mag.

 

On both of them mags, the spring seem to be working backwards. As i understand it, it should push the arm towards the center, to stay on the film left on the spool as it roll away. But on my mags the spring pulls towards the exterior, away from film. So it's useless...

 

I've taken it apart down to the spring and I just can't get it... any help would be much appreciated. Thanks !!!


Edited by Constantin Dubois Choulik, 28 January 2017 - 11:59 AM.

  • 0


Wooden Camera

Paralinx LLC

rebotnix Technologies

CineLab

The Slider

Willys Widgets

Technodolly

Abel Cine

Visual Products

Metropolis Post

Broadcast Solutions Inc

New Pro Video - New and Used Equipment

Aerial Filmworks

FJS International, LLC

Gamma Ray Digital Inc

CineTape

Ritter Battery

Tai Audio

Rig Wheels Passport

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Glidecam

Wooden Camera

FJS International, LLC

Metropolis Post

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Ritter Battery

Rig Wheels Passport

CineLab

New Pro Video - New and Used Equipment

Tai Audio

rebotnix Technologies

Paralinx LLC

Willys Widgets

Abel Cine

Glidecam

Visual Products

Aerial Filmworks

The Slider

Broadcast Solutions Inc

Gamma Ray Digital Inc

CineTape

Technodolly