Jump to content


Photo

XL1 tape drive troubles


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Tom Weilguny

Tom Weilguny

    New

  • Basic Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Other

Posted 21 November 2006 - 04:51 PM

my very well-used (2nd hand) XL1 has been acting up lately. It´s hard to label, hence not much luck finding anything through search.
What happens is that occasionally when recording, the tape will rewind at half-speed, with the playback visible in the EVF. When it started, this went on for a few seconds, then everything was back to normal. Now this has increased in frequency to the point where recording is pretty much impossible.
Removing and re-inserting the tape temporarily helps, so does switching to a new tape.

Since I´m out of ideas I´ll probably have to bring it in for service, but if anyone knows this problem or has experienced something similar I´d appreciate the insight.
An unrelated thing: there seems to be a slight bit of underscan present (in the the output material, it´s not visible in the EVF or on a monitor), is this normal?
  • 0


Rig Wheels Passport

Aerial Filmworks

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Paralinx LLC

The Slider

CineTape

Willys Widgets

Abel Cine

Ritter Battery

Visual Products

Metropolis Post

Technodolly

Tai Audio

CineLab

Glidecam

New Pro Video - New and Used Equipment

Wooden Camera

rebotnix Technologies

Gamma Ray Digital Inc

Broadcast Solutions Inc

FJS International, LLC

Paralinx LLC

Tai Audio

CineLab

The Slider

Rig Wheels Passport

Gamma Ray Digital Inc

Wooden Camera

FJS International, LLC

Visual Products

CineTape

rebotnix Technologies

Technodolly

New Pro Video - New and Used Equipment

Metropolis Post

Ritter Battery

Willys Widgets

Abel Cine

Aerial Filmworks

Glidecam

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Broadcast Solutions Inc