Jump to content


Photo

Slow motion effect with Sony Z1


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Ken OSullivan

Ken OSullivan
  • Basic Members
  • PipPip
  • 15 posts
  • Other

Posted 16 January 2007 - 11:05 AM

Hi Guys,

I've been using the Z1 HDV for extensive surf filming, which obviously mean almost all my subject matter is constantly moving. I notice that most of the time I get a kind of slow motion effect shooting (sea) waves.

You would obviously get this at low shutter speeds which the 'auto' feature seems to like using, but I've found it still happens with all settings on manual and a high shutter speed, e.g. 600, I thought it could be related to high Gain DB, but even at zero it still happens.

On a nice sunny day I might use settings of F4, Gain 0db and Shutter Speed of 600 but it still happens. this is the European version Z1E used at 50i.

Just wondering if anyone else has seen this..

Thanks in advance
ken
  • 0


Broadcast Solutions Inc

Tai Audio

Aerial Filmworks

Media Blackout - Custom Cables and AKS

FJS International, LLC

Glidecam

Visual Products

CineLab

Wooden Camera

Metropolis Post

The Slider

Gamma Ray Digital Inc

Technodolly

Rig Wheels Passport

Abel Cine

Paralinx LLC

Ritter Battery

Willys Widgets

CineTape

rebotnix Technologies

Opal

Ritter Battery

Opal

Broadcast Solutions Inc

rebotnix Technologies

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Metropolis Post

The Slider

FJS International, LLC

Wooden Camera

Glidecam

Paralinx LLC

CineTape

Rig Wheels Passport

Tai Audio

Technodolly

Abel Cine

CineLab

Willys Widgets

Visual Products

Aerial Filmworks

Gamma Ray Digital Inc