Jump to content


Photo

HVX to Firestore to Avid Nightmare - PLEASE HELP


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 David Cavallo

David Cavallo
  • Basic Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • Cinematographer
  • Brooklyn, NY

Posted 26 May 2007 - 10:07 AM

HVX Workflow CRISIS - HELP DESPERATELY NEEDED

--------------------------------------------------------------------------------

Scheduled to start a TV pilot today but producer, DP, AC have been holed up for nearly six hours last night trying to solve a massive HVX/Drive/Avid problem and are in DIRE need of help ASAP.

We have FS-100 drives that have the latest firmware update (3.0.0.0040 etc), and 2 HVX cameras. We are importing into Avid Express Pro HD w/a Power Book G4 w/G RAID 2 500G drives.

However, we CANNOT get useable footage from ANY HD mode.

1. 720p Native -- When transferring from the FS-100 (set to P2N), shooting 720/24pN to Avid, more than 1/2 of the MXF files imported get an error that says the audio and video clip lengths (MMF error? it's been a long night) don't match and the clips will not play. We have carefully followed all instructions on how to import into Avid (from this forum.)

After hours searching on the web, reading the HVX book, Avid newsgroups and others, and consulting with our editor, we cannot come up with a practical solution. Our shoot is in jeopardy. (The User Bit is properly set to Frame Rate, too.)

2. We abandoned our hopes to shoot 24PN (it's a doc style shoot so P2 cards are out of the question--we don't even have any on set) and tried:

720p/24p (over 60 mode) -- the MXF files imported into Avid (set up as a 59.94 project) stuttered badly--totally unusable!! We tried creating a new project with different time-bases, but, of course, they don't match the clips, so they won't play. We then tried again and again. Same thing. Stutter.

1080i/24p - same result. Same result also when we played with time base. Will not play.

So...now we have a system that has set us back several thousand dollars for the weekend that WILL NOT record any useable footage to our AVID system. Has anyone ever had this type of problem?

To be clear--we've tried importing and reimporting, and going through almost every user setting in the cameras and the FS-100, but all to no avail. It's truly a nightmarish situation for all involved, and a large number of people are counting on us to shoot tomorrow!

If anyone can help, please let me know. We are in the NY area, and will pass along the producers phone number if anyone has real answers. We are almost out of time.

Thanks a great deal.

--David Cavallo
  • 0


Opal

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Ritter Battery

Rig Wheels Passport

Glidecam

CineTape

Broadcast Solutions Inc

The Slider

Wooden Camera

Paralinx LLC

Metropolis Post

Aerial Filmworks

Visual Products

CineLab

Willys Widgets

Tai Audio

Technodolly

FJS International, LLC

rebotnix Technologies

Abel Cine

Gamma Ray Digital Inc

Paralinx LLC

rebotnix Technologies

Tai Audio

Willys Widgets

Visual Products

CineTape

The Slider

FJS International, LLC

Opal

Wooden Camera

CineLab

Ritter Battery

Abel Cine

Broadcast Solutions Inc

Rig Wheels Passport

Metropolis Post

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Aerial Filmworks

Glidecam

Technodolly

Gamma Ray Digital Inc