Jump to content


Photo

out of focus on 100FPS play back


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Yaron Harel

Yaron Harel
  • Basic Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • Digital Image Technician

Posted 09 February 2009 - 06:54 AM

Hi all.
We have shooting slow motion scene on 2K, 2:1 100FPS, the shot was looked fine but when we playing it back the focus seem to be lost and the shot looked out of focus, on the post production monitors it's looked fine.
Did anyone ever seen such thing?
Thanks, Yaron Harel.
  • 0

#2 John Sprung

John Sprung
  • Sustaining Members
  • 4635 posts
  • Other

Posted 09 February 2009 - 03:54 PM

No, have you tried 2K at 24 or 25 fps? Is the issue specific to the frame rate? If so, it could be that the playback de-Bayering is sacrificing resolution to go that fast.




-- J.S.
  • 0

#3 Yaron Harel

Yaron Harel
  • Basic Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • Digital Image Technician

Posted 10 February 2009 - 12:36 AM

yes, most of the day we are shoot on 25FPS and the playback looked fine, only the material that taken on high frame rate was look like lost focus on playback, is this some kind of camera problem or it's should be like that?
  • 0


CineLab

Abel Cine

Technodolly

Media Blackout - Custom Cables and AKS

CineTape

Opal

FJS International, LLC

The Slider

Paralinx LLC

Willys Widgets

Broadcast Solutions Inc

Glidecam

Aerial Filmworks

Metropolis Post

Wooden Camera

Rig Wheels Passport

Ritter Battery

Tai Audio

Gamma Ray Digital Inc

Visual Products

rebotnix Technologies

Opal

FJS International, LLC

Visual Products

CineTape

Abel Cine

Ritter Battery

Technodolly

Metropolis Post

rebotnix Technologies

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Tai Audio

Wooden Camera

Willys Widgets

Rig Wheels Passport

Paralinx LLC

The Slider

Broadcast Solutions Inc

CineLab

Glidecam

Aerial Filmworks

Gamma Ray Digital Inc