Jump to content


Photo

Audio Sync Issues Using Timecode in Final Cut Pro


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Ray Noori

Ray Noori
  • Basic Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Director

Posted 19 July 2011 - 04:50 PM

Hello all,

I've started editing a feature in FCP, but I've run into an audio syncing issue. This is my first time trying to sync audio and video from different sources, so bear with me. I drag everything into the Final Cut Pro explorer window, find the corresponding audio and video clips, select them, and choose Modify->Merge Clips..., and choose Timecode in the pop-up where it asks merge using what. The problem is, the merged clip isn't really synced. The video is at the beginning of the clip (with the camera audio track), there's a 50 minute gap, and then the audio clip. It's consistent for all the audio and video. Am I doing something wrong? Can I not use timecode to merge the clips? The production slate was a Denecke TS-3EL Timecode Slate, and the camera was a RED ONE.

I also tried choosing Aux Timecode 1 and Aux Timecode 2 in the pop-up after choosing Merge Clips..., but the net result is the same.

I'm at a loss, any help would be greatly appreciated.

Ray
  • 0




Ritter Battery

Paralinx LLC

K5600 Lighting

Visual Products

CineTape

CineLab

Rig Wheels Passport

Abel Cine

NIBL

Cinelicious

Lemo Connectors

Zylight

Cadrage Directors Viewfinder

System Associates

The Slider

Aerial Filmworks

Robert Starling

Pro 8mm

rebotnix Technologies

Glidecam

Zylight

Abel Cine

NIBL

Ritter Battery

Lemo Connectors

CineTape

Glidecam

System Associates

K5600 Lighting

Paralinx LLC

CineLab

rebotnix Technologies

Pro 8mm

Aerial Filmworks

Robert Starling

Cadrage Directors Viewfinder

Visual Products

Rig Wheels Passport

Cinelicious

The Slider