Jump to content


Photo

Alexa Codec Error


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Jesse Aragon

Jesse Aragon
  • Basic Members
  • PipPip
  • 28 posts
  • Cinematographer
  • Los Angeles, Ca

Posted 06 June 2012 - 01:40 PM

Hello all,
I was wondering if anyone has encountered codec errors with the alexa, I had a shoot this past week where after about 1 minute the camera would stop recording display a codec error and would require a re-boot. It was very annoying and cost us time. This occured when the Camera was recording to 64g SxS cards @ 60 fps on a high speed enabled alexa. Our solution was to go 422, that seemed to solve the problem.

thanks
Jesse
  • 0

#2 georg lamshöft

georg lamshöft
  • Basic Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts
  • Berlin

Posted 06 June 2012 - 02:35 PM

Sounds like a recording speed issue of the memory card. I've heard of cards merely reaching the specs necessary for such extreme rates like Pro444 @ 60fps. Tested it with a new Sony Pro card?
  • 0

#3 Jesse Aragon

Jesse Aragon
  • Basic Members
  • PipPip
  • 28 posts
  • Cinematographer
  • Los Angeles, Ca

Posted 06 June 2012 - 03:43 PM

Yes these were sony cards and both had the problem. Although the take was intact up until the error.
  • 0


Metropolis Post

rebotnix Technologies

Broadcast Solutions Inc

Visual Products

Paralinx LLC

Tai Audio

Willys Widgets

Gamma Ray Digital Inc

Glidecam

Wooden Camera

Ritter Battery

The Slider

FJS International, LLC

Aerial Filmworks

Rig Wheels Passport

CineLab

New Pro Video - New and Used Equipment

CineTape

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Technodolly

Abel Cine

CineTape

Glidecam

CineLab

Metropolis Post

Wooden Camera

Technodolly

Broadcast Solutions Inc

Tai Audio

Ritter Battery

Visual Products

Abel Cine

Gamma Ray Digital Inc

rebotnix Technologies

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Paralinx LLC

The Slider

New Pro Video - New and Used Equipment

Willys Widgets

Rig Wheels Passport

FJS International, LLC

Aerial Filmworks