Jump to content


Photo

XAVC-S


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Tim Schroeder

Tim Schroeder
  • Basic Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • Director
  • United States

Posted 16 June 2015 - 12:31 PM

I recently updated my Sony a6000 to firmware 2.0, which includes the XAVC-S codec. When I import the footage into lightworks NLE or to cliptoolz convert it reads as AVCHD. Am I doing something wrong?


  • 0

#2 Phil Rhodes

Phil Rhodes
  • Sustaining Members
  • 12406 posts
  • Other

Posted 16 June 2015 - 02:24 PM

I'm not completely sure what's going on there, but all of these codecs are really just rebrandings of H.264. Lightworks uses the Mainconcept H.264 codec, which is probably capable of reading all of them. If it works, go with it.

 

P


  • 0

#3 Tim Schroeder

Tim Schroeder
  • Basic Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • Director
  • United States

Posted 16 June 2015 - 09:37 PM

Thanks. Everything seems to be working just fine. 


  • 0


Paralinx LLC

Ritter Battery

Tai Audio

Rig Wheels Passport

Glidecam

Gamma Ray Digital Inc

Metropolis Post

Abel Cine

Visual Products

Wooden Camera

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Serious Gear

Broadcast Solutions Inc

New Pro Video - New and Used Equipment

CineLab

Rig Wheels Passport

Wooden Camera

Paralinx LLC

Metropolis Post

CineLab

New Pro Video - New and Used Equipment

Broadcast Solutions Inc

Abel Cine

Serious Gear

Tai Audio

Visual Products

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Gamma Ray Digital Inc

Ritter Battery

Glidecam