Jump to content


Photo

Devry 16mm Projector


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Guilherme Panisson

Guilherme Panisson
  • Basic Members
  • PipPip
  • 11 posts
  • Student

Posted 10 August 2016 - 07:41 AM

Hi,

 

Recently I bought this little projector - see photo bellow. I'm having trouble threading the film through it. My trial and error has only helped to damage the film.

As this was made in Chicago, I'm using a power adapter reducing its voltage to 110v, since in my region the current is 220v. I'm saying because the bulb was gone after 1 or 2 minutes of use. I think it was due the long travel. Maybe it has shaken its springs too much. There is also what seems a glow of sparks coming out of the holes of the engine.

Any help would be apprecciated. tks

 

s-l1600.jpg


  • 0


CineTape

Willys Widgets

FJS International, LLC

Ritter Battery

Broadcast Solutions Inc

Gamma Ray Digital Inc

Wooden Camera

Metropolis Post

Glidecam

Media Blackout - Custom Cables and AKS

The Slider

Tai Audio

Visual Products

Paralinx LLC

Rig Wheels Passport

Abel Cine

rebotnix Technologies

CineLab

Technodolly

New Pro Video - New and Used Equipment

Aerial Filmworks

Ritter Battery

Paralinx LLC

rebotnix Technologies

New Pro Video - New and Used Equipment

Media Blackout - Custom Cables and AKS

The Slider

CineLab

Gamma Ray Digital Inc

Abel Cine

FJS International, LLC

Tai Audio

Wooden Camera

Willys Widgets

Visual Products

Glidecam

CineTape

Aerial Filmworks

Rig Wheels Passport

Broadcast Solutions Inc

Technodolly

Metropolis Post