Jump to content


Photo

400ft magazine sensor... not sure it's working as it should


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Constantin Dubois Choulik

Constantin Dubois Choulik
  • Basic Members
  • PipPip
  • 15 posts
  • Cinematographer
  • Lille, France

Posted 28 January 2017 - 11:58 AM

Hi again, thanks for previous help on getting started with my "new" Eclair ACL II...

 

I have two 400ft mags and both seem to have a faulty sensor. Not sure the word is right, what I am referring to is the springed arm that is connected to the film counter window on the side of the mag.

 

On both of them mags, the spring seem to be working backwards. As i understand it, it should push the arm towards the center, to stay on the film left on the spool as it roll away. But on my mags the spring pulls towards the exterior, away from film. So it's useless...

 

I've taken it apart down to the spring and I just can't get it... any help would be much appreciated. Thanks !!!


Edited by Constantin Dubois Choulik, 28 January 2017 - 11:59 AM.

  • 0


Visual Products

Willys Widgets

The Slider

Technodolly

Rig Wheels Passport

Paralinx LLC

Pro 8mm

Tai Audio

CineLab

Gamma Ray Digital Inc

Aerial Filmworks

CineTape

Quantum Music Works

FJS International, LLC

Ritter Battery

ZoomCrane

Broadcast Solutions Inc

Metropolis Post

Abel Cine

Zylight

Glidecam

rebotnix Technologies

Quantum Music Works

Technodolly

The Slider

Broadcast Solutions Inc

Glidecam

Abel Cine

Pro 8mm

Ritter Battery

Zylight

Aerial Filmworks

FJS International, LLC

Metropolis Post

Tai Audio

Willys Widgets

Rig Wheels Passport

Gamma Ray Digital Inc

rebotnix Technologies

Visual Products

CineLab

ZoomCrane

CineTape

Paralinx LLC