Jump to content


Photo

Bolex 16 Pro - Need help


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Brendan Collins

Brendan Collins

    New

  • Basic Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Student
  • New Hampshire

Posted 20 September 2017 - 10:15 AM

Hey guys, I just picked up a Bolex 16 pro and it doesn't seem to want to feed the film through the camera.  I know its an auto-load feature, but it seems like the motor is not running when I turn on the system. Is there another switch or something? Is the motor dead, or possibly just stuck from not being used in probably 10-20 years? 

 

Thanks for any information you have!!

 


  • 0

#2 Brian Drysdale

Brian Drysdale
  • Basic Members
  • PipPipPipPip
  • 5331 posts
  • Cinematographer

Posted 20 September 2017 - 10:21 AM

Have a look at these old threads:

 

http://www.cinematog...?showtopic=1808

 

http://www.cinematog...showtopic=13724

 

http://www.cinematog...showtopic=27745

 

http://www.cinematog...showtopic=49671


  • 0

#3 Brendan Collins

Brendan Collins

    New

  • Basic Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Student
  • New Hampshire

Posted 20 September 2017 - 10:37 AM

I've taken a look at these, and even with the german manuals and things I am still un-able to get the motor to run. Not too sure if I'm doing something wrong, and if that motor is replaceable or not?


  • 0


Paralinx LLC

CineLab

Glidecam

FJS International, LLC

Wooden Camera

Broadcast Solutions Inc

Ritter Battery

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Rig Wheels Passport

Gamma Ray Digital Inc

Metropolis Post

New Pro Video - New and Used Equipment

Visual Products

Abel Cine

Tai Audio

Glidecam

FJS International, LLC

Broadcast Solutions Inc

Rig Wheels Passport

Paralinx LLC

Gamma Ray Digital Inc

Ritter Battery

Abel Cine

Tai Audio

New Pro Video - New and Used Equipment

Visual Products

Wooden Camera

CineLab

Metropolis Post

Media Blackout - Custom Cables and AKS